Varma kevään merkki: salaattikeitaat saapuivat Turun torille

Kevät alkaa monille turkulaisille siitä, kun DeliVerden ja Sorrin kojut ilmestyvät Turun kauppatorille. Nyt nämä ihanat vihreät keitaat ovat saapuneet piristämään koronakevättä.

DeliVerde on ollut torilla jo parina viikonloppuna ja koko tämän viikon, Sorrin puutarha saapui torille keskiviikkona. Molemmat yritykset kertovat, että vastaanotto torilla on ollut lämmin ja ihana.

– Olemme ohjeistaneet asiakkaitamme kyltein ja toivomme, että kaikki tulevat torille niin, että ostoksiin on kunnolla aikaa. Torilla on tilaa, joten pidetään ne turvavälit! Ohjaamme ihmisiä jonottamaan kahdessa jonossa, ja tuotteiden edessä on nyt pleksit, kertoo Piki Kettinen, Sorrin ”salaatillisen ilosanoman saattaja”.

Uuden sadon vihreät ovat saapuneet torille. Kuva: DeliVerde


DeliVerden tiskiltä löytyy tällä hetkellä vaikka mitä, lupaa yrittäjä Liisa Lindroth.
– Meillä on valikoimassa jo kaikki salaatit, valtavasti yrttejä – esimerkiksi mielettömän upeaa rosmariinia ja minttua –, naurista, kevätsipulia, retiisiä, pinaattia, fenkolia ja sitten, mikä parasta, uusia perunoita, Annabellea!

– Jotkut sanovat, että vasta avomaan perunat maistuvat hyvältä, mutta minä olen eri mieltä. Peruna on herkkä tuote, ja ne ensimmäiset avomaan perunat ovat kokeneen todella paljon kylmää ja märkää. Kasvihuoneessa perunat taas saavat kelliä kesäolosuhteissa ja kasvaa rauhassa. Näin niistä tulee maukkaita. Ja Annabelle on aivan ykkönen, Lindroth innostuu.

Sorrin kojusta löytyy ohjeet turvalliseen asiointiin. Kuva: Sorrin puutarha

Sorrin yrttivalikoima saa puolestaan Kettisen herkistymään.

– Meillä on ruukuissa esimerkiksi basilikaa, minttua, persiljaa, oreganoa, timjamia, ruohosipulia ja viinisuolaheinää. Moni kaipaa jo sitä, että saa upottaa jo sormensa multaan, joten esimerkiksi nämä meidän ruukkuyrtit voi istuttaa kotona multaan ja isompiin ruukkuihin. Kun ilmat lämpenevät, niin ruukut voi silloin siirtää parvekkeelle ja pihalle.

Kettinen vinkkaa, että kaikki yrttejä voi myös pakastaa joko rasiassa tai pussissa, ja ottaa niitä käyttöön aina tarpeen mukaan. Näin nahistumisvaarassa olevat yrtit saa hyötykäyttöön ja mitään ei mene hukkaan.

Kettinen innostuu myös hunajanauriista, joka on ”Pohjolan appelsiini”. Hän antaa pari kokeilemisen arvoista reseptiä, jotka toimivat vaikka pääsiäispöydässä.

Hunajanauriscarpaccio

1-2 hunajanaurista
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl appelsiinimehua
½ appelsiinin kuori
sitruunatimjamia
suolaa, sokeria, mustapippuria

Viipaloi hunajanauriit niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Valmista liemi yhdistämällä öljy, appelsiinimehu, kuoriraaste, timjami ja mausteet. Kaada liemi naurissiivujen päälle ja anna maustua tunnin ajan.
Nosta siivut liemestä ja asettele tarjolle laakealle vadille tai kokoa omiksi annoksikseen.
Koristele sitruunatimjamilla ja appelsiininkuoriraastella, tarjoile alkuruokana.

Reseptin löydät myös Sorrin nettisivuilta!

Naurispyree

½ kg nauriita
1 valkosipulinkynsi
vettä
suolaa
50 g voita


Kuori nauriit, ja leikkaa paloiksi ja laita kattilaan veteen yhdessä valkosipulinkynnen kanssa. Keitä, kunnes nauriit ovat kypsiä (noin 20 minuuttia) ja kaada vesi pois. Soseuta nauriit ja valkosipulinkynsi, mausta suolalla ja lisää joukkoon voita. Tarjoile vaikkapa grilliruuan lisukkeena. Lisää pinnalle voisilmä ja ruohosipulia ja nauti.

DeliVerde ja Sorri ovat torilla tällä viikolla vielä tänään torstaina ja myös lauantaina.

DeliVerde on jatkossa torilla joka arkipäivä ensi tiistaista alkaen.
Sorri on ensi viikolla ti, pe ja la, sen jälkeen mahdollisesti joka päivä.


Ajankohtaiset kuulumiset ja tarkemmat tiedot aukioloista löydät DeliVerden ja Sorrin Facebookista.

Teksti: Heli Nieminen
Kuvat: DeliVerde ja Sorri

Kommentit

  • Sorrin Puutarha
    13.4.2020 at 10:40

    Keväiset sääennusteet muuttivat tilannetta. Tulemmekin torille keskiviikkona 15.4. klo 9-15. Tiistaina 14.4. ja torstaina 16.4. suljettu. Pe-la avoinna normaalisti kevätaikataulun mukaan klo 9-15.

chat
Lisää kommentti