Ravintolat saavat avata ovensa kesäkuun alussa – mitä tekevät Blanko, Kaskis, Nooa, Ludu ja Smör?

Ravintolat saavat avata ovensa 1.6. alkaen, mutta asiakasmäärä on kuitenkin rajattu puoleen normaalista. Rajaus ei koske terasseja. Mitä turkulaisravintolat aikovat tehdä?

Kakolanruusu avautuu 1.6, Kaskis sen sijaan lomailee kesäkuun ajan ja avautuu heinäkuun alussa, kertoo ravintoloiden yrittäjiin kuuluva Topi Pekkanen.

– Uusimme ja laajennamme Kakolanruusun terassia, sillä ulkoruokinta on tänä kesänä kova juttu, naurahtaa Pekkanen.

– Ei muuta kuin väljyyttä pöytien väliin ja rokki soimaan!

Pekkanen sanoo, että asiakaspaikkojen määrän vähentäminen puoleen onnistuu helposti Kakolanruusussa, koska ravintola on iso ja tilaa on reilusti. Enemmän päänvaivaa muutos tuottaa 36-paikkaisessa Kaskiksessa, mutta asiaa pähkäillään tulevina viikkoina.

Blanko, Tintå ja Nerå avautuvat kaikki kesäkuun alussa, ja luvassa on sekä lautasannoksina tarjoiltava lounas että iltaisin à la cartea, kertoo Blankon ravintolapäällikkö Jaana Heilimö.

– Olemme siitä onnellisessa asemassa, että kaikki ravintolamme sijaitsevat jokirannassa ja jokaisen edessä on kunnon terassi. Nyt toivomme vain sitä, että tulisi hyvä ja lämmin kesä!

Heilimö kertoo, että lähipäivinä pohditaan sitä, miten asiakasmäärää jatkossa rajataan: vähennetäänkö pöytien määrää konkreettisesti vai toimiiko joku henkilökunnasta ovella hovimestarina – ja miten sähköistä pöytävarausjärjestelmää pitää muuttaa, että varausten määrää pystytään kontrolloimaan.

– Uskon, että kaikki saadaan ratkottua parhain päin, ja ensimmäiset viikot näyttävät varmasti paljon suuntaa sille, miten homma lähtee sujumaan.

Nooa, Tårget, Hugge, Fontana Cafe ja di Trevi avautuvat kaikki kesäkuun alussa, 1.-2. kesäkuuta, kertoo keittiömestari ja ravintoloiden yrittäjiin kuuluva Simo Hallikainen.
– Poistamme jonkin verran pöytiä ravintoloista, mutta onneksi meillä on kaikkien ravintoloiden yhteydessä terassit, se tuo paljon joustovaraa. Etenkin Nooan katolla oleva terassi on todella kookas!

Ravintoloissa on tarjolla päivällä lounasta ja iltaisin normaalisti ruokalistan annoksia. Myös suosituksi noussut take away -ruoka jää edelleen ravintoloiden valikoimiin.

Hallikainen suhtautuu tulevaan kesään positiivisella mielellä.

– Kyllä tästä selvitään. Teemme kaiken ohjeiden mukaan ja niin hyvin kuin mahdollista, jotta asiakkailla olisi turvallinen olo tulla ravintolaan ja henkilökunnalla on turvallista olla töissä.

Ludu avautuu 3.6, kertoo yrittäjä Joonas Sippo.
Kesäisin Ludussa ei muutenkaan ole lounasta, joten ovet avataan aina kello 17. Sippo suunnittelee, että päivittäin Ludussa tulee olemaan kaksi kattausta, kello 17 ja kello 20. Näin saadaan asiakaspaikat parhaiten hyötykäyttöön.

– Mietimme kesän suunnitelmia lisää tällä viikolla, mutta se on selvää, että avaamme kyllä heti kun se on mahdollista, sanoo Sippo.

Smör, Panini, E. Ekblom, Tiirikkala ja Göran avautuvat 2.-3.6., kertoo yrittäjä Janne Juvonen.

– Kyllä näiden sääntöjen ja tämän tilanteen kanssa pystytään elämään, ja esimerkiksi aukioloihin liittyvät säädökset eivät kauheasti vaikuta meidän toimintaamme, miettii Juvonen.

– Tuotteita täytyy jonkin verran miettiä uusiksi, koska buffet-pöytä ei ole nyt sallittu, mutta keksimme varmasti hyviä ratkaisuja, Juvonen sanoo.

Hän arvelee, että paikkamäärä rajoitetaan poistamalla tuoleja ja siirtelemällä niitä tarpeen mukaan pöydästä toiseen.

– Paninia ja Görania tämä haittaa vähiten, sillä niissä on isot terassit: Paninissa on sata terassipaikkaa ja Göranissa kolmesataa. Tiirikkalan ja Smörin kohdalla joudumme eniten miettimään, miten kaikki saadaan onnistumaan.

Pinella avautuu torstaina 4.6. ja se on avoinna to-su klo 15-23, eli tarjolla on iltaisin herkkuja a la carte -listalta.


Teksti: Heli Nieminen
Kuvat: ravintolat

Kommentit

mood_bad
  • Ei vielä kommentteja.
  • chat
    Lisää kommentti